de Buitenspeelmand
Out of the Basket

Over ons

In het schooljaar 2012-2013 waren wij: Denise Messelaar en Karina Coppens samen verantwoordelijk voor de begeleiding van een rugzakleerling met een lichamelijke handicap op een basisschool. Bij deze leerling ging het buitenspelen niet altijd goed. We gingen op zoek naar buitenspeelmateriaal om haar wat meer houvast en aansluiting te geven tijdens het buitenspelen. Materiaal om haar samen te laten spelen met anderen waarbij de leerkracht een sturende rol zou hebben.

Na een zoektocht op het internet vonden we niet het juiste materiaal en besloten we om zelf materiaal te ontwikkelen. Op school werden de spelen uitgeprobeerd en aangepast. Alle kinderen deden met veel enthousiasme mee aan de spelen. Aan het einde van het schooljaar was zelfs de begeleidende rol van de leerkracht niet meer nodig en kon de leerling zelfstandig buitenspelen. 

Als basisschoolleerkracht met SEN master opleiding, theaterdocent en ambulant begeleider vormen wij samen een enthousiast team. Wij steunen het doel van Passend onderwijs om onderwijskwaliteit te verbeteren en ondersteuning te bieden aan kinderen. Wij zijn van mening dat men moet kijken naar wat een kind kan en te denken in oplossingen.